RHMZ izdao upozorenje, u drugom delu dana čeka nas oluja

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje u vezi sa očekivanim pljuskovima i grmljavinom koje će danas zahvatiti teritoriju Srbije. Ovi meteorološki fenomeni lokalno mogu biti intenzivniji, donoseći obilne padavine u kratkom vremenskom periodu (od 20 do 40mm), praćene gradom i olujnim vetrom. Veća verovatnoća pojave ovih pojava očekuje se u južnim, centralnim i istočnim delovima zemlje tokom poslepodneva i uveče.

Prvi talas nestabilnosti već je stigao u naše područje, mada je signal za oluje kod nas slabiji u odnosu na jučerašnje vremenske uslove u regionu. Očekuje se da olujni vremenski uslovi stignu do Srbije oko podneva, prvo zahvatajući oblast oko reke Drine, a potom se šireći ka istočnijim oblastima.

Kiša, pljuskovi i grmljavina pratiće nas sve do vikenda, iako se ne očekuju razorne oluje. Vremenom će atmosfera postajati sve stabilnija kako se budemo približavali vikendu, a padavine će postajati sve ređe.

Značajna promena u narednim danima biće pad temperature, koja se neće više penjati preko 30 stepeni Celzijusa. Drugim rečima, od sutra će se situacija smirivati i temperature će biti umereno tople, bez ekstremno visokih temperatura. Ovo će pružiti olakšanje od tropskih vrućina koje su dominirale prethodnih dana.

U Sremskoj Mitrovici danas svežije uz promenljivu oblačnost i pojavu kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom u toku dana. Najniža temperatura biće oko 22 stepena, a najviša oko 30. Sutra pad temperature na 28 stepeni a očekuje nas olujni vetar i grmljavina.

Možda Vam se svidi i