RFZO potpisao ugovore s privatnim klinikama i apotekama

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Republički fond za zdravstveno osiguranje zaključio je i ove godine ugovore sa privatnim zdravstvenim ustanovama za pružanje usluga vantelesne oplodnje, operacije katarakte, hiperbarične medicine, kao i sa privatnim apotekama za 2023. godinu.

Osiguranici RFZO vantelesnu oplodnju o trošku Fonda mogu da obave u 15 privatnih klinika, što je za dve više nego prethodne godine. 

Operaciju senilne i presenilne katarakte ove godine mogu da obave u 26 privatnih bolnica, među kojima su i dve nove. Za usluge hiperbarične medicine RFZO ima ugovor sa 10 privatnih zdravstvenih ustanova. 

Ponudu za zaključivanje ugovora sa RFZO dosad je predalo i oko 800 privatnih apoteka, u kojima osiguranici mogu da preuzmu lekove koji se izdaju na recept.  

Pravo na vantelesnu oplodnju o trošku obaveznog zdravstvenog osiguranja imaju žene do 45 godina i to neograničen broj pokušaja za prvo dete, odnosno dva stimulisana pokušaja i tri krioembriotransfera za drugo dete. 

Vantelesna oplodnja na teret RFZO omogućena je i uz pomoć doniranih reproduktivnih ćelija – tri stimulisana postupka i tri krioembriotransfera uz jedan uvoz materijala, za žene do 45 godina. 

Prijavljivanje za VTO sa doniranim ćelijama obavlja se preko e-Uprave. Za prva dva meseca od pokretanja ove usluge, preko e-Uprave se do sada prijavilo više od 600 žena. RFZO je 2022. na VTO uputio oko 8.500 parova, što je oko 1.500 više nego 2021. godine.  

Detaljan spisak privatnih ustanova u kojima se mogu obaviti usluge na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja objavljen je na sajtu RFZO. Podseća da se navedene usluge mogu obaviti i u državnim zdravstvenim ustanovama.

Zdravstvene ustanove primarnog (sa apotekama), sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite
Dom zdravlja Sremska Mitrovica
Opšta bolnica Sremska Mitrovica
Apoteka Sremska Mitrovica

Instituti/Zavodi za javno zdravlje,
Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica

Privatne apoteke

Možda Vam se svidi i