Revitalizacija kulturne infrastrukture: 11 gradova u Sremskoj Mitrovici potpisalo ugovore za finansiranje renoviranja objekata kulture

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U manifestaciji održanoj u Pozorištu „Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici, svečano je dodeljeno 11 ugovora sa 11 gradova i opština kojima su dodeljena sredstva za finansiranje i sufinansiranje renoviranja objekata kulture u javnoj svojini.

Svečanoj dodeli ugovora o dodeli sredstava za renoviranje i opremanje objekata kulture u javnoj svojini prisustvovali su gradonačelnici, predsednici opština i direktori ustanova kulture iz Sremske Mitrovice. Zahvaljujući snažnoj podršci predsednika Pokrajinske vlade, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i verske zajednice je prvi put prošle godine uključio ovaj novi program finansiranja u svoje aktivnosti. Cilj je bio da se stvore mogućnosti za intenzivan, kontinuiran i koordinisan kulturni razvoj, kao i da se obezbedi pristup kulturnim sadržajima u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini. Pokrajinska vlada je obezbedila sredstva za kompletnu obnovu i opremanje ustanova kulture. Ove godine Sekretarijat je podržao projekte iz 11 gradova i opština sa ukupnim budžetom od 500 miliona dinara.

Čast da uruči ugovore na svečanosti imao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Ugovore u Sremskoj Mitrovici potpisali su: zamenik predsednika Opštine Titel za rekonstrukciju i renoviranje Doma kulture u Titelu, predsednik Opštine Temerin za rekonstrukciju i dogradnju Doma kulture u Sirigu, g. predsednik Opštine Srbobran za rekonstrukciju i dogradnju Doma kulture u Srbobranu, član Gradskog veća za kulturu Vršca za renoviranje zgrade Narodnog pozorišta „Sterija” u Vršcu, član Opštinskog veća za infrastrukturu Opštine Opovo za rekonstrukciju i renoviranje budućeg Kulturnog centra u Opovu, predsednik Opštine Šid za adaptaciju prostora Amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ u Šidu, predsednik Opštine Bački Petrovac za g. adaptaciju Slovačkog pozorišta u Bačkom Petrovcu, načelnik Opštinske uprave opštine Alibunar za renoviranje Kulturnog centra u Vladimirovcu, predsednik opštine Kanjiža za održavanje zgrade Kulturnog centra u Adorijanu i dr. predsednik Opštine Stara Pazova za rekonstrukciju i dogradnju Doma kulture u Golubincima.

Potpisivanju ugovora o adaptaciji i rekonstrukciji Sremskomitrovačkog pozorišta prisustvovali su i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

U ime Gradske uprave Sremska Mitrovica ugovor je potpisala gradonačelnica Sremske Mitrovice. Pokrajinska vlada, tačnije Pokrajinski sekretarijat za kulturu, konkursom je izdvojio sredstva za rekonstrukciju pozorišta u Sremskoj Mitrovici u iznosu od 130 miliona dinara.

Mitrovica ima odličnu pozorišnu publiku i zaslužuju izuzetan prostor. Nakon potpisivanja ugovora biće održani sastanci sa Zavodom za zaštitu spomenika i stručnim službama radi izbora izvođača radova na renoviranju. Projekat obuhvata rekonstrukciju pozorišne sale, popravku krova, limove, renoviranje bine i platforme, ulaza i hola, sa sanitarnim čvorovima, atrijumom, podovima i svime što je potrebno za vraćanje veličanstvenosti Mitrovačkog pozorišta.

Možda Vam se svidi i