Republički geodetski zavod zapošljava

Od strane Ozon
0 komentar

Vlada Srbije odobrila je Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) da raspiše konkurs za stalno zapošljavanje 197 inženjera geodezije, informatike i pravnika, saopštio je RGZ. Konkurs će biti raspisan u sredu, 19. jula.

„Novi konkurs predstavlja značajan korak napred za Republički geodetski zavod u smislu jačanja kadrova, posebno u službama za katastar nepokretnosti. Na ovaj način“, piše u saopštenju RGZ-a.

Kandidati će od dana kad se objavi konkurs imati osam dana za prijavu.

Republički geodetski zavod je od 2018. godine primio u stalni radni odnos više od 800 mladih iz različitih stručnih i tehničkih oblasti, preko javnih konkursa, navodi se u saopštenju. Samo prošle godine primljeno je 156 ljudi.

Tri sindikata RGZ-a nedavno su u saopštenju povodom predloga o proširivanju nadležnosti javnim izvršiteljima koji bi mogli da rešavaju imovinsko-pravnu dokumentaciju u katastru, ocenila da je materijalni položaj većine zaposlenih katastrofalan.

„Da se sindikati ranije nisu izborili za izvesne dodatke, plata više od 1.000 referenata bila bi na nivou minimalne zarade. Podsećanja radi, u 2013. godini referent u RGZ je imao platu na nivou prosečne zarade u Srbiji koja sada iznosi 82.000 dinara“, navodi se u saopštenju Jedinstvene organizacije sindikata, Sindikata Nezavisnost i Sindikata zaposlenih RGZ-a ASNS.

Republički geodetski zavod

Možda Vam se svidi i