Rekonstrukcija Pozorišta „Dobrica Milutinović“ teče planiranom dinamikom

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica — Radovi na rekonstrukciji Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici nastavljaju se predviđenom brzinom. Današnju inspekciju gradilišta izvršila je gradonačelnica Svetlana Milovanović, koja je razgovarala sa predstavnicima izvođača radova i majstorima.

Trenutno je fokus na uklanjanju prethodnih konstrukcija, proveri tavana i krova, dok su spoljni zidovi u atrijumu Srpskog doma pripremljeni za postavljanje nove fasade.

Ovaj ambiciozan poduhvat finansiraju Pokrajinska vlada i Grad Sremska Mitrovica, ukupno sredstava za rekonstrukciju iznosi oko 200 miliona dinara. U prvoj fazi planirana je obnova pozorišne sale, foajea, toaleta, kao i fasadnih radova u atrijumu Srpskog doma i popravka krova.

Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo trenutnim napretkom radova, naglasivši da će već sledeće godine Sremska Mitrovica dobiti pozorišnu salu koja odražava njeno kulturno nasleđe. Dodala je da su izvođači obećali da će se držati predviđenog roka za završetak radova, pružajući uverenja u kvalitetnu realizaciju projekta.

Možda Vam se svidi i