Registracija za 100.000 novih turističkih vaučera u Srbiji počinje 30. maja

Od strane Ozon
1 komentar

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, najavio je da će od utorka, 30. maja, građani moći da se prijave za 100.000 novih turističkih vaučera u iznosu od po 5.000 dinara.

SREMSKA MITROVICA. „Usled najvećeg do sada interesovanja građana za subvencionisani vid odmora u našoj zemlji, Vlada Srbije je obezbedila 500 miliona dinara za novu seriju vaučera“, izjavio je Memić agenciji Beta.

Ministar je istakao da će vaučeri biti dodeljeni pod istim uslovima kao i na početku godine, kada je u rekordnom roku podeljeno svih 100.000 vaučera. Takođe, napomenuo je da građani koji su već dobili vaučer ove godine ne mogu ponovo aplicirati za novi vaučer.

Pored tradicionalno najtraženijih destinacija poput Sokobanje, Vrnjačke Banje i Zlatibora, ministar je pozvao građane da svoj odmor provedu u oko 4.200 ugostiteljskih objekata širom zemlje. Ovo je rekordan broj ugostitelja koji je uključen u sistem vaučera do sada.

„Vaučeri su se pokazali kao izuzetno uspešna mera države u razvoju domaćeg turizma. Kao jedan pokazatelj, od 2015. godine, kada je ovaj sistem uveden, do 2022. godine broj domaćih turista se povećao sa 1,3 miliona na više od dva miliona“, zaključio je Memić.

Mošda vas zanima:

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Mile 25.05.2023. - 11:53 pm

Kako sam pročitao na sajtu http://www.vauceri.net ko je već uzeo nece moci novi vaucer ponovo, da li je tako?
Čitam teks i nije mi jasno. Hvala.

Komentari su zatvoreni.