Pružni prelaz prema Vognju: Rampa ne radi, saobraćaj usmerava policija

Od strane Ozon
0 komentar
Radi, pa ne radi rampa

SREMSKA MITROVICA. Žitelji Sremske Mitrovice i Rume su u više navrata upozoravali nadležne u Železnici Srbije da se automatska rampa na pružnom prelazu prema Vognju često kvari, što predstavlja veliki problem za vozače. Danas je na ovom pružnom prelazu nastao kolaps.

Na prvi pogled na ovom pružnom prelazu sve izgleda idealno. Rampa sa polubranicima, svetlosna signalizacija i automatski sistem obezbeđenja, regulišu saobraćaj. Međutim, vozači već duže vreme vrlo oprezno prolaze automobilima, osvrću po nekoliko puta ne bi li na vreme uočili voz.

Danas, na pružnom prelazu prema Vognju, situacija je postala izuzetno opasna kada je rampa na prelazu prestala da funkcioniše oko 20 sati.

„Naišao sam u prolazu, rampa s jedne strane spuštena, a sa druge strane nije, voza nigde, auta prolaze preko prelaza, reče mi jedan iz auta u prolazu da rampa ne radi, verovatno da tu prelazi redovno. Prošao sam u povratku iz Novog Sada, rampa i dalje ne radi a policija propušta vozila“, javlja vozač koji je prošao ovim putem, danas dva puta.

Kako saznajemo od očevidaca, na ovoj deonici se stvaraju kolone vozila. Policija interveniše trenutno na ovom pružnom prelazu kako bi usmeravala saobraćaj.

Na vozače u drumskom saobraćaju se apeluje da dodatno obrate pažnju na ponenutoj deonici.

Odgovor kada će rampa pbiti popravljena čekamo od Javnog preduzeća „Železnice Srbije“.

Možda Vam se svidi i