Promocija knjige „Plavo prozorje“ – Pregled vizantijske duhovnosti u srpskom pesništvu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica, Ozon Media- U utorak, 31. oktobra 2023. godine, Biblioteka Gligorije Vozarović će biti domaćin promocije knjige „Plavo prozorje“ autora prof. dr. Milana Gromovića. Ova značajna promocija ima za cilj istraživanje vizantijske duhovnosti i njene veze sa srpskim pesništvom u 20. veku.

Autor Milan Gromović se bavi ogledima koji istražuju različite aspekte vizantijske duhovnosti, analizirajući ih u kontekstu srpske poezije tokom 20. veka. Knjiga se fokusira na stvaralaštvo pesnika kao što su Jovan Dučić, Milan Nastasijević, Milorad Pavić, Branislav Miljković, Ivan V. Lalić, Ljubomir Simović, i Matija Bećković.

Ova značajna promocija okupiće autora knjige, prof. dr. Milana Gromovića, zajedno sa prof. dr. Slađanom Milenković i Jelenom Šuljmanac Milošević, koja će moderirati događajem. Očekuje se bogat program koji će obuhvatiti razgovor o knjizi i njenom doprinosu razumevanju vizantijske duhovnosti i njene veze sa srpskom poezijom.

Svi zainteresovani su pozvani da prisustvuju promociji knjige „Plavo prozorje,“ koja će se održati u Čitaonici Biblioteke Gligorije Vozarović, s početkom u 18 časova.

Možda Vam se svidi i