Prokišnjava krov u područnoj školi u Velikim Radincima, čeka se majstor

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Roditelji dece koja pohađaju područna odeljenja Osnovne škole „Jovan Popović“ u Velikim Radincima su upozoravali da krov škole nije saniran i da je ovaj problem postao vidljiv nakon padavina koje su se desile u nedelju. U prostorijama škole krov prokišnjava, zbog čega strahuju za bezbednost dece. Prema posljednjim tvrdnjama nekoliko roditelja, u učionici kada je kišovito vreme prokišnjava krov a crepovi koji su tokom nevremena koje je zadesulo Srbiju u julu mesecu, ove godine, još nisu zamenjeni novim.

Nakon nedavnih nevremena koja su značajno oštetila obrazovne ustanove, dobra vest dolazi iz Pokrajine. Izdvojen je ukupan iznos od 50 miliona dinara kako bi se omogućila efikasna obnova školskih objekata. Većina škola i predškolskih ustanova je već prošla proces sanacije pre početka nove školske godine. Međutim, dve škole, „Nikola Tesla“ i „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku, koje imaju veća oštećenja trenutno čekaju da izvođači završe svoj posao, a očekuje se da će sve biti gotovo do dvadesetog septembra.

Radovi u Osnovnoj školi „Jovan Popović“, po rečima direktora škole, biće gotovi do kraja nedelje. Tokom nevremena sa ove Osnovne škole otpali su crepovi, krov ima više vodova i na nekoliko njih nevreme je na više mesta odneo crep, nadležna ispekcija je pregledala štetu, urađena je Javna nabavka i čeka se izvođač da završi radove. U ovoj školi deo škole je oštećen tokom nevremena a deca su ušla u učionice 1. septembra.

Najveća šteta je nastala na zadnjem delu škole, dok je na ulazu u školu krov siguran, pa nema bojazni za decu, tvrde nadležni. Ipak roditelji, traže da se krov na školi što pre sanira. Deca koriste učionicu, koja po nihovim rečima prokišnjava i smatraju da to nisu dobri uslovi za njihovu decu.

Saniranje krova Osnovne škole „Jovan Popović“ po rečima nadležnih biće rešeno do kraja nedelje.

Možda Vam se svidi i