Proglašeno vanredno stanje. Ogromna šteta, danas počinje procena

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Štab za vanredne situacije ima vanredno zasedanje zbog nepogode koja je pogodila grad Sremsku Mitrovicu i zbog materijalne štete koja je nastala u gradu, rekla je gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović.

U Sremskoj Mitrovici je proglašena vanredna situacija.

Štab za vanredne situacije Sremske Mitrovice proglasilo je vanredno stanje za teritoriju grada Sremska Mitrovica.

Sve ekipe su na terenu od sinoć. Danas će izaći i inspekcijske službe, kako bi se procenile štete na objektima od javnog značaja. Sve inspekcijske služe Gradske uprave za komunalne poslove danas će izaći na teren i sagledati štetu koja je nastala.

Sva javna preduzeća su dobila naredbu da se stave na raspolaganje za potrebe saniranja štete. Gradska plaža je zatvorena iz bezbednosnih razloga. Objekat bolnice je pretrpeo oštećenja,

Štete ima na vrtićima, školama, bolnici, sudu, plaža je oretrpela velika oštećenja, trg i park u centru grada… Komunalne službe će sanirati štetu a u toku dana inspekcije će će utvrditi štete na javnim objektima, nakon toga formiramo Komisiju za procenu, objasnila je gradonačelnica.

Velika je šteta na nekoliko škola u gradu, škola u Laćarku, u Divošu, vrtić u Mačvanskoj Mitrovici.

Zatvara se kupališna sezona

Kupališna sezona je zatvorena od danas do dana saniranja. Javnim preduzećima izdat je nalog za čišćenje terena.

Nekoliko sela na teritoriji grada Sremska Mitrovica trenutno je bez struje. Problem sa strujom ima Čalma, Šašinci i Divoš.

Ekipe elektrodistribucije su na terenu.

Možda Vam se svidi i