Priredba i ples mališana u PSC “Pinki”

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica planira značajna ulaga u objekte predškolskog obrazovanja, kako bi najmlađi imali odlične uslove i kako bi bilo dovoljan broj mesta u vrtićima.

“U prethodnom periodu značajan iznos sredstava je uložen u vrtiće. Poslednji u nizu koji su realizovani jesu vrtić u Laćarku, novi prostor u bivšoj školi “Jovan Popović”, a u prethodnom periodu je rekonstruisan i objekat “Bubamara”. Grad će i dalje nastaviti da ulaže u objekte obrazovanja. Usvojili smo Plan razvoja Grada za period od 2023. do 2030. gde nam je prioritetan cilj poboljšanje uslova obrazovanja i stvaranje ambijenta za kvalitetno obrazovanje od najranijeg uzrasta dece. S tim u vezi, Grad ima izrađenu dokumentaciju za rekonstrukciju vrtića “Maslačak” i starog objakta vrtića u Laćarku, a imamo u planu da izradimo projektnu dokumentaciju za dva nova vrtića, u Mačvanskoj Mitrovici i naselju Mala Bosna”, kaže Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

“Završnom priredbom deca iz PU “Pčelica” koja su pohađala pripremni predškolski program se simbolično opraštaju od vrtića. Oni su već od septembra u školskim klupama i započinju novu fazu svog obrazovanja. Ovo je zaista, kao što vidite jedan veličanstven događaj, vrlo emotivan, kako za decu i roditelje, tako i za sve nas koji radimo u predškolskoj ustanovi. Negde je prirodno i normalno da se mi zbližimo, zavolimo, da postanemo jedna velika porodica i u skladu s tim naravno, svaki oproštaj i ispraćaj je veoma emotivan za sve nas”, izjavila je direktorka Biljana Cvijetić.

Možda Vam se svidi i