Prijave za plivanje za Časni Krst još danas

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Prijavljivanje za viteško dvadesetitreće bogojavljensko plivanje za Krst časni obavlja se u prostorijama – kancelariji Male crkve svakim danom od 8 – 19 časova, a najkasnije do srede 18. januara 2023. godine.

 Svebor družina „Sveti Dimitrije“ i Srpska pravoslavna Crkvena opština sremsko-mitrovačka pri hramu Sv. Arhiđakona i prvomučenika Stefana, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva Vladike Eparhije sremske Gospodina Vasilija, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave Sremske Mitrovice i ove godine organizuje na religiozno-narodni način proslavu Bogojavljenja, jednog od najstarijeg i najvećeg hrišćanskog praznika. Na obali reke Save, kod Hrama Sv. Arhiđakona i prvomučenika Stefana, u četvrtak 19. januara 2023. godine, održaće se po dvadesetčetvrti put tradicionalno proslavljanje Bogojavljenja i plivanje u reci Savi za Krst časni. Godine 2022. učestvovalo je preko sto plivača i plivačica, a svake godine bude i po nekoliko hiljada posmatrača.
Na obali reke Save, u Hramu Sv. Arhiđakona i prvomučenika Stefana, biće održana Sveta Liturgija u 9,00 časova, zatim oko 11,oo časova u Hrama osveštenje vode, a ispred hrama prigodni program i nakon toga blagosiljanje plivača koji će kroz špalir školske dece u svečano obučenim stiharima, predstavnika Vojske, Policije i okupljenog naroda, sa litijama sići do reke i oko 12 časova zaplivati do Krsta.

Po završetku plivanja biće proglašen pobednik u plivanju za Časni Krst i biće dodeljena priznanja, kao i svim ostalim učesnicima-plivačima i dobrotvorima.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik