Predstava “Holivudski san” u Pozorištu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Večernja predstava “Holivudski san” biće odigrana na Velikoj sceni Pozorišta “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici u sredu, 24. maja sa početkom u 20:00 časova.

Igraju: Miloš Đurović i Dušan Matejić

“Holivudski san” jeste komedija sa melodramskim elementima o dva srpska mladića koji žele da promene svoj život, da ostvare svoje snove, da postignu nešto veliko. Oni su statisti na snimanju holivudskog filma, a to snimanje se dešava na Kopaoniku. Boško i Mirko, siromašni i jednostavni ljudi, susreću se sa velikom filmskom mašinerijom koja ih u početku fascinira a, zatim, počinju da upoznaju i njene druge strane… Ovde je reč u sudaru dva potpuno različita sveta: naivnosti i kalkulisanja, iskrenosti i foliranja, duševnosti i čiste industrije i, najzad, iluzije i stvarnosti. Mirko i Boško žele da se probiju, da postanu deo filmskog sveta – Boško želi da proda scenario koji je napisao, a Mirko želi da postane glumac. Međutim, oni ni ne slute koje ih sve prepreke čekaju, sa kakvim će se sve ljudima sresti, pa i šta sve mogu da izgube. U ovoj predstavu dva glumca igraju po sedam različitih likova – dakle, ukupno će četrnaest likova publiku voditi kroz priču ove komedije sa povremenim setnim trenucima. Duhovitosti, koja izvire iz ovog teksta, sasvim prirodno i spontano se priključuje i sam mentalitet malog i običnog čoveka iz srpskog gradića. Jednostavnim a ne arogantnim humorom oblikovane su scene u ovoj predstavi, a upravo taj humor karakteriše ono što je srž našeg mentaliteta, to je – duh. Takođe, junaci ove priče znaju da se humorom treba boriti protiv nedaća i nevolja, i upravo na taj način onih “vaskrsavaju” onda kada se učini da izlaza nema. Još jedan važan motiv ove predstave jeste – prijateljstvo. Mirko i Boško samo zajedničkim snagama mogu da započnu ostvarenje svojih snova. Njihovo prijateljstvo postaje jače od bilo koje nemilosrdne mašinerije u kojoj je novac jedini Bog.
Veliki i šaren spektar likova tj. karaktera jeste glavna odlika ove tople komedije. Pored dva glavna lika, Boška i Mirka, srešćemo veliku holivudsku glumicu koja je razmažena i prepotentna, kao i najstarijeg srpskog statistu koji se ne odvaja od flaše rakije, dobroćudnog seoskog učitelja, isfrustriranu asistentkinju režije, bahatog vođu snimanja, predstavnika žute štampe, bogatog i samozadovoljnog reditelja, dekoratera koji je na kokainu, snažnog ali priglupog telohranitelja Zvonka, kao i dvojicu dečaka Đuku i Peru koji, takođe, sanjaju svoje snove ali svako na svoj način… Sve njih igraju Miloš Đurović i Dušan Matejić – bez suvišnih scenskih elemenata, čistom glumačkom igrom, dopuštajući gledaocu da prisustvuje različitim transformacijama glumca koje se odvijaju pred njim sada i ovde. Na taj način – dva glumca stvaraju magiju na sceni, uzbudljivu pozorišnu avanturu, koju bez ostatka i rezerve dele sa svojom publikom.

Ulaz: 1000 dinara.
Informacije na broj telefona: 022/615-115.

Možda Vam se svidi i