Poziv za prijavu na prvo Međuseosko takmičenje u kuvanju sremačkog kotlića u Pećincima

Od strane Ozon
0 komentar

Pećinci – U srcu Srema, u mestu Pećinci, Kulturni centar „Pećinci“ uz podršku Mesne zajednice Pećinci i Lovačkog društva Pećinci, organizuje prvo Međuseosko takmičenje u kuvanju sremačkog kotlića. Ovo ukusno i zabavno takmičenje će se održati u nedelju, 30. jula, na šetalištu u Pećincima, sa početkom u 17 časova, kao deo 9. Pećinačkog kulturnog leta.

Pozivamo sva sela da se prijave i pokažu svoje kulinarske veštine tako što će formirati jedinstvene ekipe sa po tri člana. Za svaku ekipu će biti obezbeđeno 2 kilograma svežeg mesa, specijalno dizajnirane majice za učesnike i osvežavajuće napitke kako bi energija i dobro raspoloženje bili zagarantovani tokom celog takmičenja, piše u saoptenju organizatora.

Svaka ekipa je dužna da ponesu svoj pribor, omiljene začine i plinsku bocu kako bi pripremili svoj jedinstveni sremački kotlić. Kuvanje će trajati 3 sata, tokom kojih će se mirisne arome širiti šetalištem, privlačeći pažnju i apetite posetilaca.

Nakon truda i rada, stručni žiri će pažljivo probati sve pripremljene kotliće i doneti odluku o najukusnijim kreacijama. Za pobedničke ekipe čekaju vredne nagrade: prvo mesto će biti nagrađeno zlatnim peharom i televizorom, drugo mesto srebrnim peharom i biciklom, dok će trećeplasirani osvojiti bronzani pehar i praktičan roštilj.

Ova prilika za takmičenje u kuvanju sremačkog kotlića je ne samo izazov za kulinarske sposobnosti, već i prilika da se uživa u duhu zajedništva i tradicionalne kuhinje. Svi posetioci mogu očekivati prijatnu atmosferu, ukusnu hranu i mnogo smeha.

Učestvovanje u ovom takmičenju je potpuno besplatno, a ekipe se mogu prijaviti do 25. jula putem broja telefona: 060/40-55-101, gde će kontaktirati Miloša Gmizića, odgovornu osobu za prijave.

Prvo Međuseosko takmičenje u kuvanju sremačkog kotlića obećava da će ostaviti slatke uspomene i zadovoljne stomake svih učesnika i posetilaca.

Možda Vam se svidi i