Povlačenje bojlera marke TALAS zbog rizika od strujnog udara

Od strane Ozon
1 komentar

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine objavilo je upozorenje o povlačenju električnih bojlera sa emajliranim kazanom robne marke TALAS, proizvedenih u Bugarskoj tokom 2023. godine. Modeli E5044 i E5035, zapremine 50 litara i snage grejača 1,5kW, povučeni su sa tržišta zbog rizika od strujnog udara.

Nepotpuna izolacija ovih električnih bojlera, kako je navedeno na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima (NEPRO), može dovesti do ozbiljnog rizika od strujnog udara ukoliko se ne poštuju specifični zahtevi instalacije navedeni u uputstvu.

Povlačenje ovih bojlera rezultiralo je trenutnim zaustavljanjem njihove prodaje. Ministarstvo je u saradnji sa proizvođačem odlučilo sprovesti dobrovoljne mere zamene spornog dela ovlašćenim servisom ili kompletnu zamenu proizvoda novim.

Uvoznik ovih bojlera je „ELIT INOX“ doo iz Čačka, dok su distributeri „RENOME“ iz Beograda, „EXPERT“ iz Leskovca, „VODOTEHNA“ iz Čačka i „EUROIMPEX“ iz Niša.

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine preporučuje vlasnicima ovih bojlera da se jave nadležnim servisima radi zamene delova ili proizvoda, a sve dodatne informacije mogu se dobiti direktno od navedenih distributera.

Foto NEPRO Plus

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Dobrivoje 13.11.2023. - 1:38 pm

Važno je da se tekst dopuni i napiše gde su se sve prodavali bojleri TALAS proizvođača ELIT INOX. Na spisku sa njihovog sajta je 25 partnera iz Srbije, a u tekstu se navode samo 3. Evo spiska sa ELIT INOX sajta:
https://elitinox.co.rs/linkovi

Valdom
Svetlost
Zig Trade
Skala
Vizantin
Aqua Casa
Yu Tehna
Tri O
Vodotehna
Trougao
Aqua Trade
Delta S
Dora Sistem
Safir-D
Mikomi
Đulovic Ru Com
AS Produkt
Zoka Promet
ABR
Pobeda-Mit
Ind-grejanje
Mladost
Andži kompani
Euro impex
T.P. Tempo

Komentari su zatvoreni.