Povećanje poreza na oružje za građane i firme: Novi troškovi za vlasnike oružja

Od strane Ozon
1 komentar

Poreska uprava je objavila povećanje poreza na oružje za građane i firme za tekuću godinu, iznoseći značajne promene u visini nameta za vlasnike ovih sredstava.

Foto: MUP

Za pištolje u vlasništvu građana, porez je povećan na 4.680 dinara za isprave za držanje, dok je za nošenje ovog oružja određeno 23.350 dinara.

Firme koje koriste automatske puške suočavaju se sa povećanjem poreza na ovu vrstu oružja, sa iznosom od 17.280 dinara po komadu. S druge strane, porez za poluautomatske puške iznosi 6.930 dinara.

Poreska rešenja za pravna lica i preduzetnike već su dostavljena putem ePoreza, elektronskog sistema koji omogućava efikasno upravljanje poreskim obavezama.

Fizičkim licima koja nemaju elektronsko sanduče na portalu eUprava, rešenja će biti dostavljena u papiru, na adresu mesta prebivališta. Očekuje se da će rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2023. godinu biti prosleđena poštom 29. novembra.

Ovo značajno povećanje poreza na oružje privlači pažnju vlasnika oružja, jer će rezultirati dodatnim troškovima za održavanje legalno posedovanog oružja tokom tekuće godine.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Meta 23.11.2023. - 7:55 pm

Jel to znači da je država zaista ekonomski stabilnija, da ima razumevanje za sport i sportske strelce, kao i za one koji žive od toga ?
Ja mislim da je to još jedan pravi državni iskorak pored već ozbiljne štete nanete moratorijumom.

Komentari su zatvoreni.