Povećanje plata, penzija i pojeftinjenje hleba: Kome će se povećati plate?

Od strane Ozon
0 komentar
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno je najavio niz ekonomskih mera koje će imati pozitivan uticaj na građane. Obećao je povećanje plata i penzija, kao i subvencije za majke sa decom. Takođe, najavljeno je i pojeftinjenje hleba.

SREMSKA MITROVICA. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno je objavio niz ekonomskih mera usmerenih ka poboljšanju finansijske situacije građana. Jedna od najvažnijih mera je obećanje da će majke dobiti dodatnih 10.000 dinara za svako dete do 16. godine starosti. Prijavljivanje za ovu pomoć će početi od 20. avgusta. Takođe, samohrani očevi i staratelji dece će takođe biti obuhvaćeni ovim programom.

U oblasti obrazovanja, predsednik je najavio povećanje plata u prosveti. Od 1. septembra, zarade u prosveti će se povećati za 5,5%, a od 1. decembra ili 1. januara, još 10%. To će rezultirati ukupnim povećanjem od 16%. Ova mera ima za cilj motivisanje i podršku prosvetnim radnicima.

Medicinske sestre i medicinski tehničari takođe će dobiti povećanje plata. Od 1. septembra, njihove plate će se povećati za 5,5%, a dodatnih 10% će biti isplaćeno u decembru ili januaru. Ukupno 59.128 zaposlenih u zdravstvu će imati koristi od ovog povećanja.

Penzioneri takođe mogu očekivati povećanje primanja. Od 1. oktobra, penzije će se povećati za 5,5%, a od 1. januara za dodatnih 14,6%. Ovo kumulativno povećanje od prošle godine iznosi 44%. Prosečna penzija će se povećati sa sadašnjih 324 evra na 390 evra u januaru, što je najveće povećanje u istoriji Srbije.

Osim toga, predsednik Vučić je najavio i pojeftinjenje hleba. Investiranjem 3,2 miliona evra, cena najprodavanijeg hleba „Sava“ će biti smanjena sa 57 na 54 dinara.

Možda Vam se svidi i