Povećana potražnja za ribom, voćem i povrćem tokom posnih dana. Cena šarana pala

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Dok poskupljenja postaju uobičajena tema, dobre vesti stižu iz mitrovačkih ribarnica, gde je primećeno smanjenje cena najprodavanijih vrsta ribe u odnosu na prošlu godinu, posebno tokom ovog perioda posnih dana. Iako su cene mnogih namirnica u porastu, cena ribe, nezaobilaznog jela na posnim trpezama, nije pratila taj trend.

Cene su šarenolike. Kupuju ljudi shodno ukusu, budžetu. – šaran je najčešće tražena riba.

„Ribe koje su najtraženije tokom posta su šaran i tostolobik, pri čemu šaran ubedljivo prednjači u prodaji. Cene ribe su povoljnije nego prethodne godine. Šaran je sada 670 dinara, bela riba se prodaje po ceni od 300 dinara, som je 900, smuđ 1200, babuška 300 dinara“, rekao je Grujić iz ribarnice „Smuđarak“.

Nema neke razlike u prometu, jer oni koji poste kupuju redivno isto kao i za proslave, promet u ribarnici je isti kao i ranijih godina – rekao je Nenad Grujić i dodao da je neko nepisano pravilo kada su slavlja u pitanju da je po jednoj osobi potrebno 300 do 500 grama mesa ribe.

Pored ribe, primećeno je i povećanje potražnje za voćem i povrćem. Iako se tezge i dalje raznoliko šarene, cene nisu značajno skočile, tvrde prodavci.

Građani Sremske Mitrovice koji su se, kao i svake godine, odlučili da poste tokom Božićnog posta, ali sa individualnim pristupom. Osim suzdržavanja u jelu i piću, kažu da se trude i da se uzdrže od negativnih misli i ponašanja, te da čine dobra dela.

Jedan od zaboravljenih elemenata posta jeste milosrđe. U današnjim izazovnim vremenima, milosrđe je više nego potrebno, baš kao i činjenje dobrih dela. Ovo se ne ograničava samo na materijalnu pomoć, već i na pružanje podrške, razumevanje i slušanje problema drugih ljudi.

Možda Vam se svidi i