POSETA NACIONALNE AKADEMIJE ZA JAVNU UPRAVU SREMSKOJ MITROVICI

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Predstavnici Nacionalne akademije za javnu upravu posetili su u ponedeljak 10. aprila Sremsku Mitrovicu. Tom prilikom razgovarali su gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i njenim saradnicima o unapređenju dosadašnje saradnje i planova za stručno usavršavanje zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, odnosno podizanju profesionalnih kapaciteta.

– Reč je mogućnostima koje Sremska Mitrovica ima, a to je da naši predavači sa akademije dođu ovde, a na raspolaganju su i digitalni resursi koje imamo, odnosno digitalizovane obuke. One su putem interneta na raspolaganju 24 časa dnevno. Na našoj platformi zaposleni u jedinicama lokalne samouprave uvek mogu pristupiti određenim alatima i steći nova znanja, rekao je Dejan Miletić v. d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu.

Nakon radnog sastanka sa gradonačelnicom i njenim saradnicima, održan je i prošireni sastanak sa načelnicima gradskih uprava, na kom je bilo reči o planovima za sprovođenje obuka.

– Obuke koje oni uspešno rade, nama će mnogo koristiti, odnosno zaposlenima. Neki od njih su prošli pojedine obuke i treninge, a sada imamo nameru da i svi ostali prođu kroz to. Napominjem da su obuke besplatne. Svi imamo zajednički cilj, a to je poboljšanje kvaliteta usluga prema našim građanima, uz pomoć akademije. Nadam se lepoj saradnji, izjavila je gradonačelnica Milovanović.

Da je pored jačanja državne uprave, cilj i jačanje znanja službenika, koji će kroz motivaciju i angažovanje pomoći da građani koji im se obraćaju svakodnevno, budu zadovoljniji i rad sa njima da bude uspešniji, potvrdio je i Zoran Milosavljević, na održanom sastanku, kao programski koordinator evropskog projekta.

Možda Vam se svidi i