Pomoć deci Kosova i Metohije se nastavlja

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Akcija, organizovana od strane mitrovačkih humanitaraca, nastavlja se obilaskom još nekoliko seoskih sredina na Kosovu i Metohiji.
Delegacija iz Sremske Mitrovice podelila je pakete u selima Gornja i Donja Gušterica, Batuse, Staro Gracko i Babin Most.

Oko 900 paketa sakupila su deca u vrtićima i školama iz Sremske Mitrovice, Savea Krajiških Udruženja, Tanje Mošić, Dušana Desnice, zubarske ordinacije Marketanović, Mise Božića, zavičajnog udruženja „Moja Mitrovica“, Udruženja Kraljevina Srbija, đakona Aleksandra Ciganovića, Mesne zajednice Kuzmi, Mesna zajednice Laćarak, Fonda za izbegla i raseljena lica – Novi Sad, sveštenika Branislava Divljaka, Lukač Bogdana, Marić Željka iz Zadra i mnogih drugih humanih građana. Takođe, paketići sa igračkama, slatkišima i garderobom stigli su i iz Inđije i Nikinica, a pripremili su ih humanitarci iz mitrovačke Mesne zajednice „Blok B“. Pripremljeni paketi koji su podeljeni sadrže slatkiše, slaniše, školski pribor, igračke i nova garderoba.

-U Starom Gracko posetili smo srpsku porodicu Matović. Takođe i mesto gde su 1999. godinne pobijeni srpski zeteoci. U Babin Most dočekao nas je predsednik Goran Dancetovič, koji nam je dočarao lepotu ovog srpskog sela, gde je po predanju Car Lazar imao centralno mesto tokom Kosovske bitke,  rekao je Dragan Božić.

Možda Vam se svidi i