Policija u Subotici pronašla 200 migranata i veliku količinu municije i oružja

Od strane Ozon
0 komentar
Pripadnici MUP-a Srbije locirali su rano jutros više od 200 iregularnih migranata na teritoriji Subotice i zaplenili veliku količinu municije i oružja, izjavio je danas načelnik Uprave direkcije policije pukovnik Ivica Ivković.

„Pronašli smo osam automatskih pušaka, jedan karabin, dva pištolja, više različitih kalibara municije i 13 komada radio veze koje su oni koristili za krijumčarenje ljudi“, rekao je novinarima i dodao da je akcija izvedena oko tri sata posle ponoći.

Ivković je dodao da akcija i dalje traje i da se očekuje da broj migranata bude i veći.

Prema njegovim rečima, u akciji je učestvovalo više od 800 pripadnika MUP-a iz Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Uprave kriminalističkih policija i interventnih jedinica.

Dodao je da su pripadnici MUP-a preduzimali i u prethodnom periodu slične akcije i da je subotička policija zajedno sa ostalim jedinicama svakog dana dislocirala između 70 i 100 migranata u druge prihvatne centre u Srbiji.

Ivković je poručio gradjanima Subotice da imaju poverenja u MUP.

„Preduzimamo sve što je u našim kapacitetima da se gradjani osećaju bezbedno i oni pre svega moraju da nam veruju“, istakao je.

Meštani Hajdukova koji su se u petak, 28. jula, okupili na zboru gradjana zatražili su od načelnika subotičke policije i od gradonačelnika Subotice da policija reaguje aktivnije i da spreči oružane sukobe koji su sve učestaliji u šumskom pojasu, u blizini granice sa Madjarskom.

Novi zbor gradjana će biti održan u četvrtak, 3. avgusta, u Hajdukovu.

Izvor: novimagazin.rs

Možda Vam se svidi i