Pokret veterana Vojvodine sprovodi projekat „Veterani u prevenciji nasilja kod mladih“ u Mitrovačkoj Gimnaziji

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U organizaciji Pokreta veterana Vojvodine, u Mitrovačkoj Gimnaziji je uspešno sproveden projekat pod nazivom „Veterani u prevenciji nasilja kod mladih“. Ovo udruženje, čiji članovi obuhvataju borce, ratne vojne invalide, porodice palih boraca, i sve ostale građane koji podržavaju njihova programska načela, već skoro 10 godina aktivno sarađuje sa srednjim školama na teritoriji AP Vojvodine.

Cilj projekta je uključivanje veterana u život društvene zajednice i korišćenje njihovog ratnog iskustva u borbi protiv vršnjačkog nasilja. Iako je ovo prvi put da se projekat sprovodi u Mitrovačkoj Gimnaziji, škola je izuzetno dobro pripremljena za predavanje, zahvaljujući posvećenosti kolektiva Gimnazije, predvođenog direktorkom Mirjanom Đorđević.

Svečana sala gimnazije bila je ispunjena đacima i njihovim profesorima, koji su sa pažnjom pratili predavanje. Posebnu pažnju izazvalo je izlaganje predsednika Pokreta veterana Vojvodine, Branislava Mihajlovića. On je podelio s mladima neka od svojih ličnih iskustava iz rata, probudivši snažne emocije i zaslužujući veliki aplauz.

Projekat je finansiran od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a planira se da Mitrovačka Gimnazija postane redovno mesto gde će Pokret veterana Vojvodine održavati edukativna predavanja u narednim godinama. Ova inicijativa ima za cilj ne samo borbu protiv nasilja među mladima već i integraciju veterana u obrazovni sistem, pružajući im priliku da podele svoje vredno životno iskustvo s novim generacijama.

Možda Vam se svidi i