Pokreće se izrada plana detaljne regulacije za blok „Balatin“: Ulice Ribarska obala, Stari šor, Đure Jakšića i Zanatlijska

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica donosi odluku o izradi detaljnog plana regulacije za Blok „Balatin“, koji obuhvata prostor između ulica Ribarska obala, Stari šor, Đure Jakšića i Zanatlijska. Ova inicijativa za uređenjem prostora donosi promene koje će uticati na urbanističko i saobraćajno stanje, kao i na razvoj stambenih i javnih površina.

Granica obuhvata Plana, prema preliminarnoj odluci, obuhvata površinu od 12,33 hektara. Planirano je da se prostor uredi u cilju povećanja stambenih površina, unapređenja javnih namena i sređivanja urbanističkog okruženja. Cilj je stvaranje urbane sredine sa kvalitetnim sadržajima, poput unutarblokovskih saobraćajnica i javnih prostora, prateći standarde urbanističke struke i iskazujući potrebe za nedostajućim namenama prostora u stambenom okruženju.

Realizacija ovog plana značajno bi podigla urbanistički identitet stambenog bloka i celog grada, pružajući prostorima kvalitetne sadržaje i unapređujući izgled grada. Tokom izrade plana, postojeći neuređeni zeleni prostori biće pretvoreni u stambene blokove sa visokim stepenom zelenih površina, dok će se površine oboda bloka planirati za moguću novu izgradnju ili zamenu postojećeg stanja.

Proces izrade ovog plana neće trajati duže od 12 meseci od dana donošenja odluke o njegovoj izradi. Materijal vezan za ovaj plan biće dostupan građanima tokom rane faze javnog uvida u trajanju od 15 dana, a izlaganje materijala održaće se u zgradi gradske kuće Grada Sremska Mitrovica.

Ovaj plan predstavlja značajan korak u urbanističkom uređenju grada, omogućavajući kvalitetniju i funkcionalniju stambenu sredinu, kao i poboljšanu infrastrukturu javnih površina. Izrada ovakvog plana ima za cilj unapređenje životnog okruženja građana, te se očekuje značajan doprinos urbanom razvoju ovog dela Sremske Mitrovice.

Možda Vam se svidi i