Pokrajinska vlada opredelila pomoć za dve škole koje su oštećene u nevremenu u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Za 42 oštećene škole tokom nevremena Pokrajinska vlada izdvojila 219 miliona dinara

Foto Pokrajinska vlada

SREMSKA MITROVICA. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima 42 osnovne i srednje škole za realizaciju 46 projekata u školama u Vojvodini koje su oštećene u nevremenu sredinom jula.

„Probleme smo imali i još uvek imamo u Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Rumi, Šidu, Beočinu, Sremskoj Mitrovici, i u tim mestima su najizraženiji, ali ih ima i u drugim opštinama koje su nešto manje pogođene u odnosu na procenu celokupne štete. Očekujem da će zahvaljujući novcu opredeljenom na ovom konkursu, ali i novcu koji je Pokrajinska vlada u roku od nekoliko dana izdvojila za sanaciju, pre svega predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, školska godina početi u rekonstruisanim i obnovljenim objektima“, izjavio je predsednik Mirović i istakao da će jedan deo radova trajati i tokom septembra.

Prema Mirovićevim rečima, Pokrajinska vlada je do sada izdvojila više od 900 miliona dinara za sanaciju štete od nevremena na javnim objektima – 700 miliona dinara kada je reč o direktnim sredstvima koja su već stavljena na raspolaganje gradovima i opštinama.

„Jedan deo tih sredstava je takođe namenjen za rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola. U Novom Sadu otvorena je procedura i izdvojili smo deo novca za sanaciju krova na osnovnim školama „Jožef Atila“, „Petefi Šandor“ i „Desanka Maksimović“. Cilj nam je da do septembra zajedničkim snagama otklonimo svu štetu na objektima“, dodao je Mirović.

Sredstva za hitne popravke obezbedila je Pokrajinska vlada preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Ugovori vredni 219 miliona dinara namenjeni su za finansiranje i sufinansiranje obnove osnovnih škola: OŠ „Aleksa Šantić“ u Gajdobri, OŠ „Petar Petrović Njegoš“ i OŠ „20. oktobar“ u Vrbasu, OŠ „Nebojša Jerković“ u Buđanovcima, OŠ „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu, OŠ „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju, OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ i OŠ „Veljko Dugošević“ u Rumi, OŠ „Milivoj Petković -Fećko“ u Platičevu, OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Obrovcu, OŠ „Zdravko Čelar“ u Čelarevu, OŠ „Svetozar Marković“ u Bačkom Gradištu, OŠ „Miloš Crnjanski“ u Hrtkovcima, OŠ „Dositej Obradović“ u Putincima, OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Novom Sadu, OŠ „Veljko Petrović“ u Begeču, OŠ „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi, OŠ „Branko Ćopić“ u Mladenovu, OŠ „Sveti Sava“ u Bačkoj Palanci, OŠ „Dr Đorđe Natošević“ u Novom Slankamenu, OŠ „Kosta Stamenković“ u Srpskom Miletiću, OŠ „Marko Orešković“ u Bačkom Gračcu, OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici, OŠ „Jovan Mikić“ u Subotici, OŠ „Svetozar Miletić“ u Titelu, OŠ „Jovan Popović“ u Suseku, OŠ „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu, OŠ „Braća Stefanović“ u Neuzini, OŠ „Dr Aleksandar Sabovljev“ u Ečkoj, kao i srednjim školama: Ekonomsko-trgovinska škola u Bečeju, Poljoprivredna škola sa domom učenika u Futogu, Tehnička škola „Pavle Savić“ u Novom Sadu, Gimnazija „Stevan Puzić“, Srednja stručna škola „Stevan Petrović Brile“, Srednja stručna škola „Branko Radičević“ i Srednja tehnička škola „Milenko Brzak Uča“ u Rumi, Gimnazija „20. oktobar“, Srednja stručna škola „Dr Radivoj Uvalić“ i Tehnička škola „9. maj“ u Bačkoj Palanci, Srednja škola „Vuk Karadžić“ u Sečnju, Srednja tehnička škola „Nikola Tesla“ u Sremskoj Mitrovici i Tehnička škola u Staroj Pazovi.

Mirović je istakao da se radilo i na otklanjanju štete i na objektima koji su u sistemu zdravstvene zaštite i kulturnim centrima, kao i da će se posebna pažnja posvetiti verskim objektima.

Dodeli ugovora prisustvovao je i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš.

Možda Vam se svidi i