Pokloni za mališane povodom „Dečije nedelje“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica, Ozon Media – U duhu Dečije nedelje, gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, posetila je mališane kako bi im priredila poseban dan i darovala poklone. Ovom prilikom, gradonačelnica je istakla važnost ovog događaja i potrebu da se deca osećaju voljenom i posebnom.

Jedna od poseta obuhvatila je vrtić „Cvrčak“ u naselju Matija Huđi, gde su se mališani radostno igrali sa gradonačelnicom i dobili igračke i didaktički materijal kao poklon.

Ove godine, Dečija nedelja u Sremskoj Mitrovici bila je posvećena sloganu „Veliko srce dece Srbije“. Gradonačelnica Milovanović je iskoristila ovu priliku kako bi podstakla decu na razvoj empatije i solidarnosti kroz niz aktivnosti, uključujući humanitarne akcije sa lokalnim organizacijama.

U okviru obeležavanja Dečije nedelje, organizovan je maskenbal, deca su pravila poklone za vršnjake u Centru za socijalni rad „Sava“, ispisivala su poruke koje su podelila građanima i učlanila se u lokalnu biblioteku. Takođe, deca koja pohađaju pripremni predškolski program imala su priliku da posete biblioteku, gde su se učlanila i učestvovala u posebnim aktivnostima prilagođenim njihovom uzrastu.

Direktorka Predškolske ustanove „Pčelica“, Biljana Cvijetić, izrazila je zadovoljstvo zbog ovih aktivnosti koje razvijaju empatiju i solidarnost među decom, naglašavajući važnost pažnje koju svako dete zaslužuje.

Tradicionalno deca koja pohađaju pripremni predškolski program odlaze u posetu biblioteci gde se učlanjuju i gde se realizuju aktivnosti prilagođene tom uzrastu. Organizujemo još aktivnosti tipa „Deca deci“, kada deca pripemaju poklone i poklanjaju ih deci iz drugih vaspitnih grupa, takođe imamo dan „Vaspitači deci“ kada vaspitači priređuje predstave za decu, „Kuvarice deci“ kada kuvarice spremaju torte. Tako mi na simboličan način poklanjamo pažnju jedni drugima.”

Gradonačelnica Svetlana Milovanović nastavlja da podržava i podstiče aktivnosti koje doprinose srećnom i zdravom detinjstvu, dajući deci priliku da se osećaju voljenom i posebnom u svojoj zajednici.

Dečja nedelja je najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečjih prava. Dečja prava obuhvaćena su Konvencijom o pravima deteta koja je usvojena 1989. godine pod okriljem OUN. Dečja prava mogu se naučiti iz knjiga, ali ona ne stanuju u knjigama i pravnim dokumentima već u svakodnevnom životu.

Ove godine Dečja nedelja se obeležava od 3. do 10. oktobra pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“.

Možda Vam se svidi i