Pokazna vežba vatrogasaca i spasilaca na Savi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Javno pokazna vežba Vatrogasno spasilačke jedinice Sremska Mitrovica održana je na reci Savi. U većbu su bile uključene ekipe za gašenje požara i specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi, spasilačka ekipa Gradske plaže Agencije „Nintel” i Služba za spasavanje na vodi Crvenog krsta. Vežbu je realizovalo preko trideset učesnika.

Izveden je scenario simulacija gašenja požara objekta na vodi, Picerija-splav „Krug”, spasavanje ugroženih iz reke Save i zbrinjavanje povređenih osoba ukazivanjem prve pomoći. Celokupni tok vežbe mogao je da se posmatra sa Pešačkog mosta.

Đorđe Nedeljković koordinator Spasilačke službe Crvenog krsta Sremska Mitrovica i Nintel službe za bezbednost na vodi kaže: „Cilj današnje vežbe je i edukacija ljudstva o tome koliko je ovakvo jedno divno prirodno bogatstvo, zapravo izuzetno opasno i koliko može života da oduzme, tako da je naš glavni i osnovni cilj bio prevencija od utapanja, od požara i svih drugih mogućih momenata koji se vezuju za ovu reku i za objekte koji se na njoj nalaze. Vežba je prošla odlično, mi afirmišemo ovaj grad već godinama unazad kroz obeležavanje raznih datuma tokom i pre leta, kako bi svi tu priču proširili jedni na druge, pogotovo na decu. Naš osnovni cilj je da što veći broj ljudi dođe i da se edukuje o samoj bezbednosti na vodi i kako da se ponašaju usled požara itd, jer su zaista velike koristi ako sarađuju sa pripadnicima spasilačkih timova.”

Pokazne vežbe su deo redovnih aktivnosti Vatrogasno spasilačke jedinice iz našeg grada. Ukoliko dođe do požara, ugrožavanje ljudskih života i dobara bi trebalo svesti na minimum, a požar zadržati na samom mestu izbijanja.

Možda Vam se svidi i