Počeo projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ u Osnovnim školama u Sremu

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA, – U saradnji Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, započela je realizacija preventivno-edukativnog projekta pod nazivom „Zajedno i Bezbedno kroz Detinjstvo“. Ovaj projekat ima za cilj podizanje svesti dece o važnosti bezbednosti, razvijanje njihovog poverenja u policiju i edukaciju o osnovama bezbednog ponašanja.

Projekat će se sprovoditi u svim osnovnim školama na području Srema i obuhvataće edukativne radionice i predavanja. Za realizaciju ovih aktivnosti biće zaduženi policijski službenici koji su posebno obučeni za rad sa decom i mladima, a takođe poseduju i sertifikate za rad na projektu.

Aktivnosti projekta će se odvijati u prisustvu predstavnika škola, uključujući nastavnike i školske pedagoge i psihologe. Radionice će biti prilagođene uzrastu učenika, tako da će za učenike od prvog do četvrtog razreda biti obrađene teme bezbednosti u saobraćaju i postupanja u vanrednim situacijama kao što su poplave, požari i zemljotresi. Učenici od petog do osmog razreda će se baviti prevencijom vršnjačkog nasilja kako u stvarnom, tako i u virtuelnom okruženju.

Ciljevi projekta su da se deca upoznaju sa osnovama bezbednog ponašanja, razviju svest o važnosti bezbednosti i osećaju sigurnost u svakodnevnom životu. Ovaj projekat predstavlja zajednički napor Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi se unapredila bezbednost i dobrobit dece u Sremu.

Projekat „Zajedno i Bezbedno kroz Detinjstvo“ će trajati tokom školske godine, a očekuje se da će doprineti stvaranju svesti o bezbednosti među mladim generacijama i izgradnji pozitivnog odnosa prema policiji.

Možda Vam se svidi i