Počela pripremna nastava za male maturante

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući organizovan je sastanak sa roditeljima učenika koji su se prijavili za pripremnu nastavu za polaganje male mature iz srpskog jezika i matematike.

Besplatnu pripremnu nastavu organizuje gradska Kancelarija za mlade uz podršku Grada Sremska Mitrovica, za sve učenike osmih razreda sa teritorije Grada.

Po rečima Biljane Matić, koordinatorke Kancelarije za mlade, pripremna nastava počinje od srede, 22. marta sa početkom u 15 časova, u četiri osnovne škole: u Laćarku u OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“, u Mačvanskoj Mitrovici u OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod“, a u gradu u osnovnim školama „Jovan Popović“ i „Boško Palkovljević Pinki“.

Matić je dodala da ima ukupno 289 prijava, urađeni su rasporedi predavanja, a grupe su raspoređene prema srednjoj oceni iz srpskog jezika i matematime.

Sve dodatne informacije roditelji mogu dobiti u prostorijama Kancelarije za mlade, Svetog Dimitrija br. 10, putem telefona: 022/618-276, kao i putem društvenih mreža Kancelarije za mlade.

Predsednik Skupštine Grada Vladimir Pavlović pohvalio je inicijativu Kancelarije za mlade. Kako je rekao, više puta do sada Kancelarija za mlade je pokazala društvenu odgovornost, tako i ovog puta organizovanjem pripremne nastave za male maturante.

Profesor srpskog jezika i književnosti Dobrila Gmizić izrazila je zadovoljstvo što učestvuje u ovom projektu, ističući da je svaki dodatni rad sa decom dobrodošao, posebno u ovom uzrastu, gde su oni u najdelikatnijem delu života, kada se opredeljuju za određenu srednju školu, čime usmeravaju svoj život. Pripremna nastava predstavlja mogućnost da učenici dopune svoje znanje i utvrde ono što su već naučili.

Možda Vam se svidi i