PLANETARIJUM U „BAJIĆEVOJ“ ŠKOLI

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Osnovnu školu „Slobodan Bajić Paja“ posetilo je Društvo „Planetarijum“, a tim povodom učenici ove škole imali su priliku da nauče mnogo toga iz oblasti astronomije, kao i da posete mobilni planetarijum koji je bio postavljen u fiskulturnoj sali škole.

Učenici od I do VIII razreda mogli su da vide zvezde kao i njihov položaj, a prikazan je i protok vremene u odnosu na prividno kretanje nebeskih tela. Uz sve to, posmatrali su Sunčev sistem kao i sva nebeska tela koja mu pripadaju: planete, njihove prirodne satelite i mala tela Sunčevog sistema.

Po rečima Marije Han, direktorice OŠ „Slobodan Bajić Paja“, pošto su se bolje upoznali sa svakom planetom Sunčevog sistema, učenici su imali priliku da saznaju više o kometama, galaksiji kojoj pripada naša planeta i raznim pojavama koje se dešavaju u svemiru, za šta su pokazali veliko interesovanje.

Upriličena je izložba maketa svemirskih letelica, namenjenih za izvršavanje različitih zadataka u svemiru, kao i na površini nebeskih tela. Učenici su mogli da vide teleskope, kao i odelo kosmonauta, sa svim komponentama koja ga čine.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik