Pitanje odborničkih naknada u Sremskoj Mitrovici: Dil Nedimovića i Petkovića pred izbore ili stvar solidarnosti?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pitanje odborničkih naknada u Sremskoj Mitrovici ponovo se našlo u centru pažnje, a mnogi se pitaju da li je reč o političkom dilu ili iskrenoj solidarnosti, s obzirom na predstojeće izbore. Ova tema prvi put je dospela u javnost 2019. godine, kada su pojedini odbornici Srpske napredne stranke deo svojih naknada uplatili na račun dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u gradu.

S druge strane, grupa građana „Grad za sve nas“ pre dve godine istakla je isti zahtev. Međutim, nakon te inicijative, ova odbornička grupa nije predložila zvanično ukidanje naknada, pa ostaje nejasno da li su sredstva preusmerili u humanitarne svrhe ili ne.

Do sada ova naknada nije ukinuta.

Sada, četiri godine kasnije, pitanje odborničkih naknada ponovo je dospelo na dnevni red Skupštine Grada Sremska Mitrovica, baš uoči predstojećih izbora. Mnogi postavljaju pitanje kako su se stekli uslovi da se dve odborničke grupe slože oko ovog pitanja i da li je to rezultat političkih trgovina.

Iako detalji iza kulisa ove odluke nisu javno poznati, ostaje da se vidi da li će odbornici podržati ukidanje odborničkih naknada.

Možda Vam se svidi i