Patrole policije od sutra blizu svake škole, u tržnim centrima, na trgovima

Od strane Ozon
0 komentar

Patrole policije od ponedeljka će biti blizu svake škole, najavio je Danilo Stevandić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Već u ponedeljak od 8 sati, pre početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800, biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje“, rekao je Stevandić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Kako je rekao, biće pojačano prisustvo policije i na svim javnim mestima na kojima se okuplja veći broj ljudi.

Biće pojačano vidljivo prisustvo policije na svim javnim mestima na kojima se skuplja veći broj ljudi: u tržnim centrima, u parkovima, na trgovima“, izjavio je Stevandić.

Naveo je da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policajaca i ocenio da će time biti obezbeđeno da svaka škola ima policajca koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih.

„Poseban akcenat stavićemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci“, naveo je Stevandić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon dva masovna ubistva koja su se desila u Beogradu i kod Mladenovca, najavio je da će u narednih šest meseci biti zaposleno novih 1.200 policajaca.

„Mi ćemo primiti 1.200 policajaca u narednih šest meseci i prebaciti 1.000 policajaca više da provode vreme u školi, da roditelji mogu da se osećaju sigurno, da pored obezbeđenja postoji policajac gotovo uvek u školi, dok ne dostignemo nivo za godinu dana da je uvek u školi“,rekao je Vučić.

Izvor: 021.rs

Možda Vam se svidi i