Otklanjaju se posledice nevremena u Sremskoj Mitrovici: Olujni vetar rušio stabla i naneo veliku štetu

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Olujom pogođeni gradovi širom Srbije trenutno se suočavaju sa velikom materijalnom štetom. U Sremskoj Mitrovici za sada nije utvrđeno kolika je šteta nastala od posledica nevremena ali radnici radnici JKP „Komunalije“ neprestano rade na terenu kako bi otklonili posledice oluje.

Radnici JKP „Komunalije“ se noćas nalaze na terenu i rade na saniranju štete od oluje.

Na sreću, za sada nema potvrđenih informacija o povređenima u ovom nevremenu, a materijalna šteta se tek treba proceniti. Od trenutka kada je oluja zahvatila ovaj deo Srema, vatrogasno-spasilačke jedinice rade neprekidno u gradu i okolnim selima kako bi sanirali štetu. Sve snage su usmerene ka pomoći ugroženim domaćinstvima, uključujući uklanjanje oborenog drveća sa puteva kako bi se normalizovao saobraćaj. Takođe, intenzivno se radi na popravci niskonaponske mreže.

Najveći udar nevremena osetio se u Sremskoj Mitrovici, gde su vidne posledice razornog nevremena posebno uočljive. Krovovi su oduvani sa kuća, voćnjaci su pretrpeli velike štete, a privredni objekti su stradali. Mnogi putevi su i dalje neprohodni zbog oborenih stabala koja ih prekrivaju.

Nastavljamo da ulažemo napore kako bismo što pre sanirali štetu i omogućili normalno funkcionisanje grada i okolnih područja. Od početka oluje pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu a u gradu i okolnim selima počelo je otklanjanje štete od olujnog nevremena, koje je juče oko 19.30 časova zahvatilo ovaj kraj Srema. Činimo sve da pomognemo ugroženim domaćinstvima, pre svega da se uklone oborena stabla drveća sa puteva kako bi se uspostavio saobraćaj, popravlja se niskonaponska mreža, saznajemo od nadležnih

Možda Vam se svidi i