„Ostani na selu“ Grgurevci organizovali Uskršnju zabavu

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA.  Udruženje „Ostani na selu“ i Mesna zajednica Grgurevci, ulepšali su mališanima dane raspusta, tako što su u Osnovnoj školi u Grgurevcima 17. aprila povodom najradosnijeg praznika, organizovali Uskršnju zabavu za najmlađe, u okviru koje su organizovani kreativna radionica, gde su najmlađi uz pomoć roditelja farbali Uskršnja jaja, iscrtavanje lica, foto kutak gde su zabeležene uspomene na ovaj praznični dan, a u duhu praznika održano je i takmičenje u tucanju jajima. Najmlađe smo obradovali slatko/slanim poklonima, dok je za roditelje pripremljeno osveženje. Uskršnju zabavu su upotpunili Boom animatori uz ples i mnoštvo zanimljivih igrica za mališane.

Predsednik Udruženja „Ostani na selu“ Dragan Nagradić, rekao je da je osnovni cilj osnivanja udruženja unapređivanje seoske komunalne, poslovne, kulturne, socijalne, ekološke i sportske infrastrukture, poboljšanje kvaliteta života na selu,, organizovanje radnih akcija u selu a sve sa ciljem da selo bude lepše i da se u njemu bolje živi.
• Naš plan je organizovanje raznih aktivnosti i obezbeđivanje i uređivanje prostora (parkova, dečijih igrališta) za mlade koji žive na selu. Takođe jedna od ideja je obeležavanje nekih od svetskih međunarodnih dana putem organizovanja raznih akcija, promovisanje tradicionalnih proizvoda sa geografskim poreklom i unapređivanje zaštite životne sredine Kako država u poslednje vreme sve više ulaže u razvoj sela a još više planira i u budućnosti, smatram da je sada pravo vreme da se organizuje udruženje ovog tipa i da iskoristimo sve što nam država i lokalna zajednica pružaju.

On je dodao da se selo Grgurevci polako širi. – Doselilo se nekoliko porodica u naše selo, mladi sa decom, iz raznih gradova, Beograda, Rume..

Možda Vam se svidi i