Osnovci će u školama učiti o zaštiti potrošača

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Pomoćnica ministra unutrašnje i spoljne trgovine Višnja Rakić poručila je da se od septembra tekuće godine kreće sa obrazovanjem učenika osnovnih škola o zaštiti potrošača.

Od septembra tekuće godine učenici će imati čas da se bave temom zaštita potrošača, rekla je Rakić i naglasila da se od dece neće tražiti da uče zakone, već samo osnovna potrošačka prava.

Ona je istakla da će se prvo početi sa obrazovanjem nastavnika, a tek onda, kako kaže, oni će na osnovu nastavnog plana i programa obrazovati decu uzrasta osnovnog obrazovanja.

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine uz pomoć Ministarstva prosvete organizovalo je edukativno-kreativno takmičenje za učenike osnovnih škola pod sloganom „Iako smo mladi, želimo da znamo“, u OŠ „Mihailo Petrović Alas“, u okviru kog su učenici iz osam beogradskih škola imali priliku da savladaju osnove zaštite potrošača kroz učešće u kvizu i samostalnim inicijativama pravljenjem i uređenjem štandova.

„Još od 1983. godine 15. mart se obeležava kao Svetski dan potrošača. Ove godine smo osmislili da deca osnovnog obrazovanja pokažu šta znaju o zaštiti potrošača. Osam škola iz Beograda će se takmičilo se u znanju, i to je uvod u priču o memorandumu između Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i Ministarstva prosvete“, rekla je Rakić.

Tanjug

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik