Optužen vlasnik firme iz Pećinaca i dvojica direktora: Pritvor zbog eksplozije u Zemunu

Od strane Ozon
0 komentar

Nakon teške eksplozije uzrokovane oštećenjem gasne instalacije tokom radova u Zemunu, Više javno tužilaštvo u Beogradu je saslušalo devet osoba u vezi s tim incidentom, gde je jedna osoba tragično stradala, a druga teško povređena.

U saopštenju tužilaštva navodi se da su osumnjičeni izneli svoju odbranu. Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda da se odredi pritvor trojici osumnjičenih kako bi se sprečilo ponavljanje ovakvih krivičnih dela, piše Fonet

Direktoru firme „Inter comunnications“ iz Beograda, glavnog izvođača radova, produžen je pritvor, kao i direktoru firme „Oza pe“ iz Pećinaca, podizvođača radova, i radniku K. K. Ostalima je ukinuto zadržavanje, omogućavajući im da se brane sa slobode tokom istrage.

Svi osumnjičeni se suočavaju s teškim optužbama za krivično delo teških dela protiv opšte sigurnosti, specifično u vezi sa krivičnim delom izazivanja opšte opasnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, firma „Inter comunnications“ iz Beograda, angažovana od strane investitora, preduzeća A1, vršila je radove na postavljanju instalacija za optičke kablove. Ova firma je angažovala „Oza pe“ iz Pećinaca kao podizvođača, čiji radnici su, između 8. i 10. novembra, prouzrokovali oštećenje instalacija za transport prirodnog gasa, a o tome nisu obavestili nadležni organ, preduzeće „Srbijagas“.

Propusti u obaveštavanju nadležnih organa i neadekvatno i nepravovremeno saniranje oštećenja doveli su do nekontrolisanog širenja gasa, izazivajući tragičnu eksploziju koja je rezultirala smrću jedne osobe i teškim povredama druge.

Fonet

Možda Vam se svidi i