Održano predavanje o bezbednosti saobraćaja za poljoprivrednike

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Ozon Media – U prostorijama kompanije „Kite“ d.o.o. u Sremskoj Mitrovici održano je predavanje o bezbednosti saobraćaja za poljoprivrednike, u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja i Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica.

Profesor Mirko Simikić sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada prikazao je prezentaciju koja je nastala kroz istraživanje o nemilim događajima na našim putevima, gde su poljoprivredne mašine ne samo uzročnik nego i učesnik u saobraćajnim nesrećama i izazivači drugih problema na putevima.

Kako je rekla načelnica Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Jasna Poznanović, Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa agencijom za bezbednost saobraćaja sprovodi niz aktivnosti koje su usmerene ka unapređenju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada.

Najveći broj nezgoda i nesreća u poljoprivrednoj proizvodnji, kada su učesnici u saobraćaju poljoprivrednici, se odnosi na prevrtanje prevoznih sredstava, koja se voze bez zaštitnih ramova. Iz tog razloga kompanija „Kite“ d.o.o. učestvuje u akciji dodele besplatnih zaštitnih ramova, koji će biti opredeljeni Gradu Sremska Mitrovica, nakon čega će ih grad opredeliti poljoprivrednim proizvođačima, dodala je načelnica Poznanović.

Možda Vam se svidi i