Održano predavanje na temu regenerativne medicine

Od strane Ozon
0 komentar

Na nedavnom predavanju o regenerativnoj medicini održanom u Gradskoj kući, istaknuti su problemi kancera, vantelesna oplodnja i matične ćelije. Profesor dr Aleksandar Ljubić, profesor dr Dušan Marić i profesor dr Miomir Knežević, koji su deo Holdinga Vincula Biotech Group, predstavili su inovativne tehnologije u lečenju pacijenata. Ova grupacija je dobila pohvale od strane svetskih zdravstvenih stručnjaka kao jedna od najznačajnijih inovacija koje dolaze iz Srbije u poslednjim godinama.

Profesor Aleksandar Ljubić, koji je specijalista ginekologije i akušerstva, osnivač i predsednik Vincula Biotech Grupe u Beogradu, fokusira se na istraživanje u oblasti biotehnologije, reproduktivne, biološke i regenerativne medicine, potpomognute reprodukcije, minimalno invazivne reproduktivne hirurgije, kao i biologije tumora. On je izjavio: „Naša grupacija je u Sremskoj Mitrovici predstavila principe nove medicine ili medicine nove generacije i kako će izgledati budućnost lečenja i terapije pacijenata. Želimo da kolegama i ljudima zainteresovanima za ono što nas čeka u medicini prenesemo koncept ćelijske i genske terapije. Srbija se svrstava među zemlje koje primenjuju najnovije dostignuće u medicini, a pacijenti iz ove oblasti kod nas mogu dobiti više nego bilo gde u Evropi ili svetu, uz deo finansiranja od strane države.“

Profesor Ljubić je govorio o razvoju i perspektivama bioloških i genskih terapija, gde Vincula grupacija ima veliko iskustvo u istraživanju i kliničkoj praksi. Predstavio je revolucionarna dostignuća u medicini koja pozitivno utiču na ljude i menjaju pristup lečenju.

Poštovani stručnjak u oblasti ćelijske tehnologije, molekularne i ćelijske biologije, profesor Miomir Knežević, koji je poznato ime u industriji medicinske biotehnologije, predstavio je inovativne ćelijske terapije u lečenju pacijenata. „Predstavio sam terapiju hematoloških bolesnika i terapiju TILs, tj. tumor-infiltrirajućih limfocita, za lečenje solidnih tumora. TILs se koristi za lečenje pacijenata u kasnim stadijumima, uključujući one pacijente koji ne reaguju na lekovekontrole tačaka. Ova terapija se pokazala uspešnom u lečenju određenih solidnih tumora. Pored toga, predstavio sam i uslove koji su potrebni da bi se ova terapija sprovodila bezbedno i efikasno, i želimo da se to ostvari što pre u Srbiji. Zaključak je da nas najviše ograničava regulativa, dok nauka ima potencijal da ostvari mnogo više“, zaključio je profesor Knežević.

Vincula Biotech Group je jedinstvena platforma koja obuhvata istraživačke laboratorije, biobanke, proizvodne pogone i ovlašćene klinike i bolnice, koje vode svetski priznati stručnjaci. Svi oni rade zajedno s istim etičkim ciljem – da donesu prednosti regenerativne medicine, ćelijske i genske terapije svima, transformišući inovativne tretmane u efikasne, standardizovane, personalizovane i dostupne terapije.

Možda Vam se svidi i