Održano edukativno predavanje o vakcinaciji

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u sali IV gradske kuće održana akcija promocije vakcinacije protiv COVID-19. U akciji je učestvovala lokalna samouprava, Caritas „Sv. Anastazija“ i Dom Zdravlja Sremska Mitrovica.

Cilj akcije je prvenstveno bio veći obuhvat vakcinacijom osetljivih grupa, poput starijih od 60 godina i ljudi sa hroničnim bolestima.

Na sastanku je ispred SZO u Srbiji bila prisutna Ivana Lukić, ispred asocijacije „Duga“ Aleksandar Prica a koordinator tima za imunizaciju Miroslav Jokić, zajedno sa direktorom Doma zdravlja Adilom Elhagom osvrnuli su se na protekli period imunizacije i govorili o budućnosti.

„Na današnjem sastanku osvrnuo sam se na vakcinaciju koja je krenula 19. januar 2021 godine. Imali smo masovnu imunizaciju, kasnije smo ušli u pilot projekat gde smo vakcinisali bez zakazivanja, imali smo vakcinalne punktove, bilo ih je 14, postojale su mobilne i terenske ekipe koje su vakcinisale ljude. Vakcinisano je 50% u maju 2021. godine, to je bila najbolja brojka u Srbiji, sada je tempo dosta manji ali mislim da treba da se vakcinišu jer je to jedina sigurna prevencija protiv kovida.“ rekao je Elhag.

Kristina Dragišić se ispred „Caritas“ kao partnera na projektu zahvalila svim učesnicima sa kojima se sprovodi aktivna vakcinacija građanstva protiv COVID-19.

Dr. Svetlana Prica pozvala je sve pacijente opštine da se imunizuju protiv virusa.

Možda Vam se svidi i