Održana „Pažljivkova smotra“ – Mališani pokazali zavidno poznavanje saobraćajnih pravila

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja i Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sremske Mitrovice u vrtiću “Leptirić” i osnovoj školi “Sveti Sava”, održana je akcija „Pažljivkova smotra“.

Projekat je osmišljen kao vid obrazovno-zabavnog karaktera gde su deca predškolskog uzrasta i prvog i drugog razreda kroz takmičenje iz poznavanja bezbednosti saobraćaja pokazala koliko su savladala osnovna pravila kao najmlađi učesnici saobraćaja.

Jelena Tadić, glavni vaspitač objekta “Leptirić” rekla je da su se deca upoznala sa pravilima u saobraćaju i da je ovo predavanje od krucijalnog značaja za njihovo vaspitanje. 

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić posetio je djake i podelio diplome povodom završetka testa.

Pored ove akcije, Grad sprovodi i druge mere kada je bezbednost dece u saobraćaju u pitanju, a Samardžić je podsetio na auto-sedišta koja se dele od prošle godine mitrovačkim bebama, a u planu su i nove aktivnosti u ovoj oblasti kao što je postavljanje pametnih kamera  na prometnim saobraćajnicama, a još jedna zanimljiva aktivnost su mobilni poligoni, koji su namenjeni predškolcima, osnovcima i srednjoškolcima.  Reč je o poligonima spretnosti za pravilno korišćenje i učestvovanje u saobraćaju bicikala i električnih trotineta, kojih je sve više u saobraćaju. Upravo zato što su mobilni, pogodni su za korišćenje u seoskim vrtićima i školama, jer ideja je da se dođe do svakog deteta, zaključio je Samardžić.

Na teritoriji grada prošle godine je podeljeno 680 Pažljivkovih knjiga prvacima, a ove godine podeljen je 1.941 test. Nakon završetka „Pažljivkove smotre“ na školskom nivou, sledi opštinska, regionalna pa republička smotra. Cilj ipak nije pobediti nego da nakon čitanja ove publikacije i nakon testiranja znanja svako dete postane „pažljivko“. 

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik