Održan “Miting prijateljstva”

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici održan je tradicionalni „Miting prijateljstva“. Organizator ove manifestacije je Atletski klub „Srem“, u saradnji sa ustanovom Atletski stadion i Zborom atletskih sudija Sremska Mitrovica.

Po rečima zamenika načelnika Gradske uprave za kulturu i sport Zorana Mišćevića, atletika nije samo sport, atletiku krase niz značajnih stvari kao što su socijalizacija, negovanje zdravih navika i brojnih drugih osobina.

Miščević je dodao da ova manifestacija svedoči o opravdanosti postojanja atletskog stadiona u našem gradu, jer to je mesto koje okuplja veliki broj dece, roditelja, trenera, a upravo među decom koja su uzela učešće na ovom takmičenju izrodiće se atletske zvezde.

Kako je rekao direktor ustanove Atletski stadion Darko Gavrilović, „Miting prijateljstva“ održava se po 12. put. Takmičari, koji su se odazvali u velikom broju nadmetali su se u više atletskih disciplina, a kako je istakao Gavrilović, ova manifestacija je još jedan dokaz da je Mitrovica grad sporta, izrazivši zadovoljstvo što je učestovalo više od 700 takmičara koji su pristigli kako iz naše zemlje tako i iz regiona.

Predsednik AK „Srem“ Dragiša Đorđić je rekao da ovo ova manifestacija značajna za mlade naraštaje, koji nemaju često priliku da se takmiče u svojoj kategoriji, a upravo iz tog razloga, pre desetak godina, rodila se ideja da se organizuje jedno ovakvo takmičenje koje je postalo tradicionalno.

Možda Vam se svidi i