Od četvrtka pojačana kontrola saobraćaja

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Policija će od četvrtka, 13. do nedelje, 16. aprila kontrolisati saobraćaj zbog pojačanog saobraćaja koji se očekuje tokom vaskršnjih praznika.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i droga, prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

Takođe, zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, saobraćajna policija usmeriće aktivnosti i na otkrivanje prekršaja koje čine vozači ovih vozila.

„Upozoravamo građane da u vreme vaskršnjih praznika u saobraćaju strada veći broj lica u odnosu na redovne okolnosti, a prošle godine u vreme ovih praznika u saobraćajnim nezgodama poginulo je šest, a povređena su 184 učesnika u saobraćaju“, kažu u MUP-u. 

Pored toga, u periodu od 17. do 23. aprila, u 30 evropskih zemalja koje su članice Evropske mreže saobraćajnih policija (ROADPOL), biće sprovedena međunarodna akcija usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine. 

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila. Brzina će biti merena i u zonama pešačkih prelaza. 

U okviru ove akcije, u petak, 21. aprila, u vremenu od ponoći pa u naredna 24 časa, širom Evrope realizovaće se „Speed marathon“, tokom kog će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da praznike proslave odgovorno i da poštovanjem saobraćajnih propisa daju direktan doprinos očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Možda Vam se svidi i