Oblačno sa kišom i olujnim vetrom

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica– Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na promenljive vremenske uslove, sa dolaskom ciklona koji će doneti padavine, vetar, i promenu temperature.

Danas će u Srbiji biti oblačno sa kišom, prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda. U Vojvodini, kiša se očekuje sa većim intenzitetom. Jutarnje temperature će se kretati između 10 i 17 stepeni Celzijusa, dok će najviše dnevne temperature biti u opsegu od 21 do 26 stepeni Celzijusa.

U Sremskoj Mitrovici će pre podne biti umereno oblačno, suvo i toplo uz umeren i jak južni vetar, a posle podne oblačno povremeno sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima, uz skretanje vetra na severozapadni pravac i manji pad temperature. Jutarnja temperatura će se kretati oko 16 stepeni, a najviša dnevna oko 24 stepena.

Popodne će biti oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima širom zemlje, a neka područja mogla bi videti i grmljavinu. Vetar će promeniti pravac sa juga na severozapad, a temperature će opasti.

„Centar veoma snažnog ciklona premeštaće se preko našeg područja, a njegovo središte biće nad Bačkom. Očekuje se izražen pad vazdušnog pritiska i vetar ovakvog intenziteta mogao bi izazvati materijalnu štetu i oštetiti drveće i objekte,“ upozorava meteorolog Đorđe Đurić.

Očekuje se da će sa severozapada krajem dana i uveče prodreti hladan front. Tokom ovog perioda očekuju se kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom, mada se ne očekuju opasne meteorološke pojave kao u drugim regionima. Glavna briga je vetar koji će biti veoma jak.

Vetar će se smanjivati tokom večeri, a očekuje se i dolazak prašine iz Sahare tokom petka, što će dovesti do „prljave kiše“.

Za vikend se predviđa pretežno sunčano vreme sa retkim padavinama, a početak naredne nedelje doneće prolećne temperature i maksimum od 26°C.

U narednih sedam dana, očekuje se promenljivo oblačno vreme sa temperaturama iznad proseka, uz prolazno naoblačenje, kišu i pljuskove u utorak, 31. oktobra i sredu, 1. novembra.

Onda se očekuje značajno zahlađenje. Vreme ostaje nepredvidivo, pa se savetuje praćenje najnovijih vremenskih informacija.

Možda Vam se svidi i