Novi softver PIO fonda: Provera uplata doprinosa, visine penzije… uskoro sve na „klik“

Od strane Ozon
2 komentari

PIO fond je najavio niz novih odluka koje će unaprediti iskustvo penzionera i omogućiti im lakši pristup informacijama o penzijama, penzionisanju i uplatama doprinosa. Ove odluke će imati koristi i za starije i za nove penzionere, pružajući im olakšice kroz brz i praktičan pristup informacijama.

Novi softver PIO fonda omogućiće svim registrovanim korisnicima da putem elektronskog servisa dobiju sve potrebne informacije o uplatama doprinosa iz njihovih matičnih firmi. Ovo je posebno značajno jer će građani imati mogućnost da provere tačnost i verodostojnost tih uplata, izbegavajući situacije gde su uvereni da su doprinosi uplaćivani, a zapravo nisu. Ovi izveštaji će biti dostupni na klik, omogućavajući penzionerima da u svakom trenutku provere svoj status bez potrebe da idu na šaltere PIO fonda.

Jedna od ključnih olakšica se odnosi na proveru visine buduće penzije. Novi softver omogućiće zaposlenima da precizno procene sa koliko godina će se morati penzionisati na osnovu godina staža i šta će biti visina penzije u tom trenutku. Ovo je od izuzetne važnosti za planiranje budućnosti i pravilno upravljanje ličnim finansijama.

Osim toga, novi softver omogućiće građanima da imaju uvid u tri segmenta uplata doprinosa – penzijsko i invalidsko osiguranje, zdravstveno osiguranje i osiguranje za slučaj nezaposlenosti. Time će penzioneri imati potpunu sliku o svojim doprinosima i mogućnostima u slučaju različitih situacija.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Ns 23.08.2023. - 8:41 am

Sve je to lepo ali.. Možda bi neko mogao da razmisli i o tome kako da preživi od svoje penzije oko 50.000 dinara čovek kad ostane sam bez supružnika. Čak i da ima svoj stančić,jednosoban, garsonjeru , dok plati sve troškove ne ostaje mu ništa. Možda bi mogli da mu pomognu sa nekim procentom od pok.supruznika i njegove penzije. U Nemačkoj je to 40%, u Švedskoj 60%. Neka kod nas bude i manje ali da ljudi koji su radili 40 godina žive na ivici egzistencije je ponižavajuće i sramota.

Slavica 24.08.2023. - 12:45 pm

Za svaku pohvalu za PIO veoma je bitno i vazne informacije za nas buduce penzionere.

Komentari su zatvoreni.