Novi kabinet za ruski jezik u Osnovnoj školi „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Osnovna škola „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku dobila je izuzetno vredan poklon u vidu novog kabineta za učenje ruskog jezika, zahvaljujući podršci kompanije NIS uz saradnju sa Ambasadom Ruske Federacije. Ovaj moderno opremljeni kabinet je prilagođen potrebama učenika koji žele da uče ruski jezik, što će im omogućiti da steknu kvalitetno obrazovanje.

Ova škola u Laćarku pruža izvanredne obrazovne mogućnosti svojim učenicima, nudeći im priliku da uče ne samo engleski jezik kao prvi strani jezik, već i ruski i italijanski jezik. Takođe, nudi izborne jezike kao što su romski i mađarski jezik.

Direktor škole, Zlatko Vuletić, izrazio je svoje zadovoljstvo zbog otvaranja ovog kabineta, ističući da je ovo izuzetno važno za školu i njene učenike. Ovo je posebno značajno jer se dešava uoči njegovog odlaska u penziju.

Danas otvaramo kabinet koji su otvorili kompanija NIS, u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije. Zadovoljan sam zato što sam uspeo do kraja svog radnog veka, a idem u penziju za pet dana, uspeo to da završim, rekao je direktor škole Zlatko Vuletić. ambasadorka Ruske Federacije u Republici Srbiji, pozvala je učenike da izučavaju ruski jezik i tako ostvare uvid u kulturu ovog naroda.

Prvi sekretar ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji, tokom ovog događaja, pozvala je učenike da se upuste u učenje ruskog jezika i time dublje upoznaju kulturu i tradiciju ruskog naroda.

Saradnja sa Naftnom industrijom Srbije, koja sprovodi projekt „Energija znanja“ podržavajući škole, je ključna u ovom poduhvatu. Ova saradnja je omogućila da se postigne značajan korak u obrazovanju dece koja uče ruski jezik. Posebno je važno podržavati učenike i nastavnike u manjim sredinama kako bi im se omogućilo kvalitetno učenje ruskog jezika, rekla je Natalija Klišćankova, prvi sekretar Ambasade Ruske Federacije zadužena za kulturu, obrazovanje i promociju učenja ruskog jezika u Srbiji. Ona je dodala da su danas u školu stigli i pokloni, knjige koje stižu iz Ruskog doma. Ovo je dodatni korak u obogaćivanju obrazovnog iskustva učenika i promociji ruskog jezika u Srbiji.

Vladenka Savić, profesor ruskog jezika i književnosti, izrazila je svoje zadovoljstvo zbog renoviranja kabineta nakon 25 godina. Zahvaljujući ovoj donaciji, stvoreni su odličnii uslovi za učenje ruskog jezika u školi. U ovoj školi, ruski jezik se uči kao izborni predmet, a deca imaju mogućnost da izaberu između ruskog i italijanskog jezika kao drugog jezika. Ukupno 200 dece u ovoj osnovnoj školi odlučilo se za učenje ruskog jezika, što ukazuje na značaj ovog jezika u lokalnoj zajednici i interesovanje dece za njegovo učenje.

Ova saradnja između škole, kompanije NIS i Ambasade Ruske Federacije doprinosi obogatiti obrazovnu ponudu i pruža učenicima mogućnost da steknu nova znanja i veštine.

Možda Vam se svidi i