Nova fiskulturna sala u OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ privedena kraju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Mačvanska Mitrovica/Ozon Media – Posle više od 10 meseci, izgradnja fiskulturne sale u OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici je stigla je do završetka. Ova kapitalna investicija, započeta u oktobru 2022. godine, sada je gotovo spremna za upotrebu.

Danas su gradonačelnica Svetlana Milovanović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta sa saradnicima obišli završne građevinske radove na sportskoj hali, ističući da je ova investicija rezultat zajedničkog napora AP Vojvodine i Grada Sremska Mitrovica.

Ulaganja u fiskulturnu salu iznosila su 232,5 miliona dinara od strane Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, uz dodatnu podršku od 12 miliona dinara iz gradske kase. U drugoj fazi projekta obezbeđena su dodatna sredstva od 189 miliona dinara, što je rezultat čvrste podrške ovom projektu.

Direktor škole, Slađan Papić, izrazio je zadovoljstvo zbog uspešnog završetka radova, naglašavajući da je sala predviđena za različite sportske aktivnosti, a u okviru objekta se nalaze i prostorije za produženi boravak, tehničku učionicu, prostranu trpezariju i dobro opremljenu kuhinju.

Osim dvorane koja zauzima gotovo 1.000 kvadratnih metara i pruža prostor za košarku, odbojku, mali fudbal, tenis i gimnastiku, objekat uključuje i svlačionice, tuševe, prostorije za fitnes, tribine, prostor za tehničko obrazovanje, kao i sadržaje prilagođene osobama sa invaliditetom.

Fiskulturna sala će biti dostupna ne samo učenicima škole već i široj javnosti, a očekuje se da će postati centralno mesto za različite sportske i kulturne događaje u Mačvanskoj Mitrovici.

Smatra se da je izgradnja fiskulturne sale jedan od najvećih poduhvata u gradu, pružajući višenamenski prostor za unapređenje sportskih i kulturnih aktivnosti u ovom području.

Možda Vam se svidi i