Nevreme u Vojvodini: palo drveće, udari groma i problemi sa napajanjem

Od strane Ozon
0 komentar


Nevreme je tokom noći napravilo haos u različitim delovima Vojvodine, što je izazvalo prekide u snabdevanju električnom energijom i zahtevalo intervenciju vatrogasno-spasilačkih jedinica na uklanjanju oborenog drveća. Nepovoljni vremenski uslovi pogodili su gradove Sombor, kao i opštine Apatin, Odžaci, Kulu i Beočin.
Ekipe elektrodistribucije iz Elektrodistribucije su radile na rešavanju problema sa napajanjem u pogođenim područjima. Dok je većina kvarova otklonjena, sporadični prekidi na niskonaponskoj mreži ostaju, saopštava Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). U toku su napori da se ovi preostali problemi brzo otklone.

U odgovoru na oboreno drveće vatrogasno spasilačke jedinice iz Sombora, Odžaka, Novog Sada, Bačke Palanke, Kikinde i Subotice brzo su mobilisale ljudstvo i opremu.
U Odžacima je usled udara groma izbio požar na otvorenom prostoru, kome su hitno izašla dva pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Odžaka. Slično, došlo je do nestanka struje u tri naselja u opštini Beočin. Vatrogasne jedinice iz Novog Sada i Bačke Palanke reagovale su i na incidente sa oborenim stablima u Čelarevu i Bačkom Gradištu.
Vremenska prognoza ukazuje na oblačno i svežije vreme sa povremenim padavinama. Stanovnicima se savetuje da budu oprezni i oprezni tokom ovog perioda lošeg vremena.


Sinoćne teške vremenske prilike u Vojvodini dovele su do poremećaja u snabdevanju električnom energijom, oborenog drveća i incidenata sa grmljavinom. Zahvaljujući brzom reagovanju i efikasnim akcijama vatrogasno-spasilačkih jedinica, ugrožena područja se postepeno vraćaju u normalu.

Možda Vam se svidi i