Nema težeg pitanja od „Kako si?“

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Nataša Nedić, mlada majka iz Sremske Mitrovice, već pet godina se hrabro bori protiv raka grlića materice. U aprilu je bilo znakova oporavka, ali nedovoljno sredstava za lečenje izazvalo je pogoršanje Natašinog stanja.

Do kraja februara suočila se sa tri metastaze u mozgu, plućima i bubrezima. Tumor je postao otporan na lečenje, podsećajući nas na nepredvidivu prirodu raka. Tražeći alternativna terapijska rešenja, Nataša je podvrgnuta zračenju gama nožem.

Dobili smo ponudu od klinike u Nemačkoj, koja je dala potencijalnu garanciju za oporavak, ali po ceni od 300.000 evra koju nismo mogli da prikupimo. Ukazala se još jedna prilika za antitumorsku vakcinu, po ceni od 100.000 evra, ali nažalost nismo uspeli da prikupimo potrebna sredstva. Uprkos izazovima, cela zajednica u Srbiji se okupila da podrži Natašinu kampanju prikupljanja sredstava, iako je napredak bio spor.

Foto Fondacija „Budi human“

Od 14. maja Nataša je u bolnici zbog okolnosti opasnih po život. Danas je u boljem stanju, ali bitka se nastavlja.

Nema težeg pitanja od „Kako si?“

Duboko udahnem, izbrojim do 10 i izguram još jedan dan. Na ovo pitanje nemam pravi odgovor. U jednom danu se smene i tuga i sreća, i slabost i snaga, očaj i zahvalnost.

S’ obzirom na moju situaciju u poslednjih mesec/dva doživela sam veoma čudnu emociju. Nedostajanje. Po ceo dan sam kući, dobar deo dana u krevetu ( jer me je bolest tu bacila ) i posmatram svoje dečake kako se igraju i prave nestašluke. Odjednom shvatam i osećam da mi moja deca nedostaju. Tu su, a nedostaju. Vrlo, vrlo teška emocija. I njima nedostaje majka koja može normalno da funkcioniše, vidim im to u pogledu koji mi upućuju.

Ove godine mama nije spremila Uskrs, mama nije ispratila dete na ekskurziju, nije spremila niti bila sinu na rođendanskoj proslavi koju je toliko čekala. Da li možete da zamislite tugu deteta kome majka nije na rođendanu? Mama nije bila u vrtiću na oproštajnoj žurci, nije se igrala, družila,vozala bicikl sa svojom decom… Mnogo toga mama nije radila, a želela je.

Kako da pomognete Nataši?

Pomozimo Nataši u njenoj borbi slanjem poruke 723 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-555302-48

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Možda Vam se svidi i