Nastavlja se sunčano i toplo vreme

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. I danas u Sremskoj Mitrovici sunčano i toplo. Oblaci će se retko pojavljivati na nebu, a kiša i pljuskovi neće remetiti vreme. Temperature će biti više nego prethodnog dana, očekuje se da će se kretati oko 35 stepeni. Vetar će biti slab, severnim i severnoistočnim pravcem.

Usled već dugo prisutne visoke temperature, meteorološka služba je donela odluku da za veći deo zemlje aktivira narandžasti meteoalarm. Današnja meteorološka situacija je stabilnija u odnosu na prethodne dane, sa smanjenom vlagom i manjim izgledima za pojavu kiše ili pljuskova. I dalje ćemo osećati uticaj južnog strujanja, koje donosi afričku toplotu.

Pored visokih temperatura, uz južno strujanje stiže i saharski pesak, što može dovesti do zamućenja vazduha. Važno je napomenuti da je reč o manjoj količini peska koja neće imati negativan uticaj na zdravlje ljudi. Ovo je uobičajena pojava tokom letnjih meseci i ne bi trebalo izazvati zabrinutost.

Naredni vikend nas očekuje sa suvim i vrelim vremenom, koje će predstavljati i poslednje tropske temperature za ovu sezonu. Od početka sledeće nedelje možemo se radovati prijatnijim letnjim temperaturama ispod 30 stepeni.

Možda Vam se svidi i