Na pijaci se isplati potrošiti novac… u Grčkoj

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, a za mnoge Srbe Grčka je tradicionalno omiljeno odredište za letnji odmor. Pored prelepih plaža i bogate kulturne baštine, jedan od razloga zašto mnogi biraju Grčku kao destinaciju jeste i pristupačnost cena.

Jedna sugrađanka je nedavno podelila fotografiju sa popularne Fejsbuk grupe posvećene ljubiteljima Grčke, na kojoj su prikazane cene voća, povrća i maslinovog ulja u Paraliji. Fotografija je izazvala veliku pažnju i reakcije članova grupe.

Grčaka info Facebook

Prema fotografiji, kilogram svežeg paradajza, kajsija, nektarina i banana košta jedan evro. Takođe, poveća kriška lubenice takođe ima cenu od jednog evra, dok je kilogram trešanja nešto skuplji za još jedan evro. Ova povoljna cena voća svakako doprinosi privlačnosti Grčke kao odredišta za letnji odmor.

Pored voća, sugrađanka je istakla i cene maslinovog ulja u radnjama. Cene se kreću od 26.85 evra za tri litra do 29.99 evra za četiri litra. Maslinovo ulje je poznato po svom kvalitetu i zdravstvenim beneficijama, pa je mogućnost da se nabavi po pristupačnim cenama svakako dobrodošla vest za turiste.

Reakcije na ovu objavu su bile veoma pozitivne, a mnogi su pohvalili pristupačnost cena u Paraliji. Komentari poput „Paralija je majka“ i „Bravo Grci, pošten svet“ stoje ispod fotografija.

Grčka ostaje jedno od omiljenih odredišta za odmor srpskih turista, ne samo zbog lepote i bogate istorije, već i zbog povoljnih troškova hrane i drugih namirnica.

Možda Vam se svidi i