MUP: PREDUZIMAMO PREVENTIVNE MERE ZBOG POPLAVA U REGIONU

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije angažovano je u praćenju intenzivnih vremenskih nepogoda koje su pogodile region. U saradnji sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom (RHMZ), aktivno pratimo prognoze i preduzimamo sve neophodne mere kako bismo preventivno delovali i zaštitili stanovništvo i imovinu od mogućih obilnih padavina.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP, Luka Čaušić, prosledio je nalog sa operativnim merama svim opštinama, gradonačelnicima, načelnicima upravnih okruga i drugim nadležnim institucijama. Ovom zajedničkom akcijom, želimo da osiguramo brzu i koordinisanu reakciju u slučaju potrebe.

Prema najnovijim upozorenjima RHMZ-a, danas u Srbiju stiže pljusak praćen grmljavinom, pad temperature i umereni, povremeno jak severozapadni vetar. Zapadni i jugozapadni predeoi Srbije, kao i zapadni deo Vojvodine, biće prvi zahvaćeni ovim vremenskim promenama.

U cilju zaštite naše zajednice, apelujemo na sve građane da budu pažljivi i obazrivi tokom ovih vremenskih nepogoda. Ukoliko primetite bilo kakve znakove opasnosti, molimo vas da odmah obavestite nadležne službe.

Možda Vam se svidi i